Шестте най-големи банки в САЩ са с годишни печалби от над 100 млрд. долара

Данъчните облекчения, увеличаващите се лихвени проценти, по-големият брой сключени сделки и бумът в банкирането на дребно са спомогнали за това

Снимка: Eve Edelheit/Bloomberg Снимка: Eve Edelheit/Bloomberg

Шестте най-големи американски банки никога досега не са преминавали прага на обща печалба от 100 млрд. долара. Досега. От началото на новия сезон на отчетите в САЩ, който започна преди дни, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. и останалите водещи финансови институции отчетоха печалба от над 111 млрд. долара за 2018 г. Това съобщава сайтът Investor.bg.

Данните на Morgan Stanley само ще направят сумата още по-голяма след публикуване на отчета ѝ за четвъртото тримесечие по-късно в четвъртък.

Сред причините за силните резултати са данъчните облекчения на президента Доналд Тръмп, както и увеличаващите се лихвени проценти, по-големият брой сключени сделки и бумът в банкирането на дребно, посочва сайтът.

JPMorgan и Bank of America Corp. регистрираха рекордна година, а Goldman Sachs и Citigroup отбелязаха най-голямата си печалба от финансовата криза насам.

Още по темата вижте на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света