И Renault се разделя с Карлос Гон?

Бордът на директорите на компанията ще коментира отстраняването на Гон по искане на Франция на 20 януари

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Френското правителство е поискало президентът и главен изпълнителен директор на Renault – Карлос Гон, да бъде отстранен от постовете му в компанията. За целта ще бъде свикано заседание на Борда на директорите, което ще се проведе на 20 януари, съобщава Automedia.bg.

Досега Франция, която е най-големият акционер в Renault, подкрепяше решението на компанията да остави Гон на поста му, докато той е в арест в Япония, където го очаква процес за предполагаеми финансови нарушения в Nissan. Сега обаче правителството на страната, което разполага с 15% от акциите в Renault и има двама представители в Управителния съвет на компанията, поиска спешно свикване на заседание на ръководството. В него комитетът по номинации трябва да определи един или повече заместници на Гон, който беше арестуван на 19 ноември в Токио.

Според информации, Жан-Доманик Сенар, който наскоро се оттегли от поста главен изпълнителен директор на производителя на гуми Michelin, е основният претендент за президент на компанията. В момента на тази позиция е заместник-председателят на Борда на директорите на Renault – Тиери Болоре.

Повече автомобилни новини четете на Automedia.bg.

Последни новини
Още от Новини от света