Илон Мъск отстранява 10% от служителите на SpaseX

Като причина за това се посочват “необичайно трудни предизвикателства”

Ракетната компания на Илон Мъск SpaceX свива работната си сила с около 10%. Това пише Investor.bg.

Организацията, която има 6000 служители, твърди, че ще трябва “да раздели пътя си” с някои от работниците си. Като причина за това тя посочва “необичайно трудни предизвикателства”.

По думите на говорителя на компанията, за да може тя да осъществи своите цели да изгради летателен апарат, който да ползва в космоса, както и да служи на своите клиенти, ще трябва да стане по-малка. Ако тези мерки не бъдат взети, тя може да последва примера на други компании, които са фалирали, допълва той.

През юни Илон Мъск уволни поне седем души от висшия мениджмънт на SpaceX, които водеха проекта за пускането на сателити. Уволненията бяха свързани с разногласия относно темпото, с което се разработват и тестват сателитите Starlink.

Програмата Starlink на SpaceX се конкурира с One Web и с канадската Telesat, за да бъде първата, която ще пусне нова, сателитно базирана интернет услуга.

Рокадите в мениджмънта включваха привличането на нови ръководители от централата на SpaceX в Калифорния, които да заменят мениджърите, които той уволни в Сиатъл.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света