Разводът на Безос може да промени глобалната класация на милиардерите

Инвеститорите ще следят дали споразумението за развод ще засегне контрола на предприемача над Amazon

Основателят на Amazon.com Inc. Джеф Безос и съпругата му Макензи се развеждат след връзка, която започна в Нюйоркски хедж фонд и свършва малко повече от година, след като той стана най-богатият човек в света, предава Bloomberg. Това пише Investor.bg.

„След дълъг период на любящо обмисляне и временна раздяла ние решихме да се разведем и да продължим да споделяме живота си като приятели", пише в сряда двойката.

Макар че Wall Street прие новината спокойно, инвеститорите ще следят дали споразумението за развод ще засегне контрола на Безос над Amazon. Докато компанията се разраства и генерира печалби, той вероятно ще запази доверието, макар че споразумението би могло потенциално да занижи перспективите пред подобни проекти на Безос като компанията за изследване на космоса Blue Origin.

Съобщението бе оповестено няколко часа преди националният вестник Enquirer да пише, че планира да публикува експозе за раздялата. Enquirer и New York Post по-късно съобщиха, че Джеф Безос е имал връзка с Лорън Санчес, бивша телевизионна водеща и пилот на хеликоптер и съпруга на талантливия холивудски агент Патрик Уайтсъл. Според New York Post Санчес и Уайтсъл са разделени. Макензи Безос е знаела, че съпругът ѝ се среща със Санчес по време на раздялата им, твърди приближен до Безос, пожелал анонимност. 

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света