Северна Корея към САЩ: Санкциите и насилието няма да проработят

Според КНДР Пхенян и Вашингтон трябва да приоритизират изграждането на доверие помежду им

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Северна Корея предупреди САЩ, че санкциите и натискът няма да проработят, за да накарат страната да започне действия по ядрената си програма, предава Bloomberg.

“САЩ трябва да разберат, преди да е станало късно, че “максимален натиск” няма да проработи срещу нас и искрения ни подход към прилагането на постигнатото споразумение”, съобщи в неделя Корейска централна информационна агенция, цитирайки изявление на директора за политически изследвания в Института за американски проучвания към Министерството на външните работи на страната.

Американският президент Доналд Тръмп използва всяка възможност, за да изрази желанието и готовността си за подобряване на отношенията между САЩ и Северна Корея, но това би могло да се случи поетапно и чрез приоритизиране на  създаването на доверие между КНДР и Щатите, се посочва още в изявлението.

Споразумението, потвърждаващо ангажимента на Северна Корея да "работи за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров", стана факт през юни месец тази година по време на среща между американския президент и севернокорейския му колега Ким Чен-ун. 

 

 

Последни новини
Още от Новини от света