IBM продава софтуерни продукти на индийска компания

Сделката е за 1,80 млрд. долара

Снимки: Matthew Lloyd/Bloomberg Снимки: Matthew Lloyd/Bloomberg

Американският технологичен концерн International Business Machines Corp (IBM.N) заяви, че ще продаде част от своите софтуерни продукти на индийския доставчик на софтуерни услуги HCL Technologies за 1,80 млрд. долара, предава Ройтерс.

Включените в сделката софтуерни продукти представляват общ адресируем пазар за повече от 50 млрд. долара, твърди IBM в изявление.

Компанията ще продаде седем от своите продукти, включително своя продукт за сигурно управление на устройства BigFix, продукта за автоматизация на маркетинга Unica и продукта за съвместна работа Connections.

„Продуктите, които придобиваме, са в големи пазарни области, които имат потенциал за растеж, като сигурността, маркетинга и търговията, които са стратегически сегменти за HCL", заяви Си Виджаякумар, главен изпълнителен директор на HCL.

Очаква се сделката да приключи до средата на 2019 г.

Продажбите на софтуерни продукти на IBM, които се забавиха в миналото, натежаха над последните тримесечни резултати на концерна.

Приходите на HCL от бизнеса със софтуерни услуги обаче се повишиха с около 21% до 87,11 млрд. рупии, с което компанията успя да надмине очакванията и за печалбата за второто тримесечие.

IBM също така е в процес на закупуване на американската софтуерна компания Red Hat Inc (RHT.N) за 34 млрд. долара, включително дълг.

Последни новини
Още от Новини от света