Джеръми Хънт: Срокът от 7 дни за сделка за Brexit е пресилен

Според британския министър на външните работи все пак ще има окончателно споразумение между Кралството и ЕС

Британският министър на външните работи Джеръми Хънт. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Британският министър на външните работи Джеръми Хънт. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Британският министър на външните работи Джеръми Хънт заяви, че сключването на споразумение за Brexit е изключително сложен процес и ще е пресилено да се каже, че такова може да бъде постигнато през следващите седем дни.

Премиерът Тереза Мей даде тласък на британските усилия за получаването на европейска подкрепа за проект на сделка, която да гарантира плавното и систематично излизане на Великобритания от състава на Европейския съюз.

Преговорите обаче тепърва трябва да се справят с липсата на единомислие относно плана за избягването на т. нар. „твърда“ граница между Република Ирландия и Северна Ирландия.

„Убеден съм, че ще постигнем споразумение, тъй като е в интерес на всички страни“, заяви Хънт в изказване от Париж. Той също така потвърди, че Лондон и Брюксел се намират във „финалния етап“ от преговорите си.

На въпрос дали ще има сделка през следващите седем дни министърът заяви, че срокът е пресилен.

За Тереза Мей изпитанията няма да свършат с постигането на споразумение с Брюксел. Повече за трудностите през британския премиер четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света