Турция ще глобява за драстично увеличение на цените на стоките

Местните власти трябва да въведат по-строг контрол над бизнеса

Турският финансов министър Берат Албайрак. Снимка:Kostas Tsironis/Bloomberg Турският финансов министър Берат Албайрак. Снимка:Kostas Tsironis/Bloomberg

Правителството в Анкара поиска от местните власти в Турция да въведат по-строг контрол заради увеличаването на цените от страна на представителите на бизнеса, породено от инфлацията, писа сайтът Investor.bg.

Призивът е да се въведат санкции, както и глоби, върху представителите на бизнеса, които увеличават по-драстично цените заради икономическите затруднения на страната. Това става ясно от съобщение на вътрешното министерство, цитирано от Ройтерс.

През последните месеци турската икономика беше ударена от валутна криза, в рамките на която от началото на годината цената на лирата поевтиня с 40%, а инфлацията достигна до близо 25%, най-високата стойност за последните 15 години, посочва още сайтът.

В същото време докато цените в Турция растат, президентът Реджеп Ердоган призовава турците да докладват за магазини и „опортюнисти“, които увеличават прекомерно цените, обещавайки да проведе акции в обектите, ако е необходимо.

Още по темата четете на Investor.bg

Последни новини
Още от Новини от света