Brexit без сделка няма да се отрази на пазара на труда в Германия

41 хил. британци са работили в страната към декември 2017 г.

Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Правителството на германския канцлер Ангела Меркел очаква, че влиянието на липсата на сделка за излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) върху германския пазар на труда ще бъде “относително малко”, пише списание Der Spiegel.

Изданието се позовава на отговор на правителството на искане за информация, според която около 41 хил. британци са работили в Германия към декември 2017 г. и този брой е незначителен за пазара на труда като цяло.

Берлин отхвърли идеята на британския премиер Тереза Мей за запазване на свободното движение на стоки между Европейския съюз и Великобритания след Brexit, но да се спре свободното движение на хора, допълва списанието.

То се позовава и на отговор на запитване за информация от опозиционната партия на Зелените.

Този четвъртък, на среща в Австрия, лидерите на ЕС отхвърлиха плана на Мей, посочвайки, че тя трябва да даде основание за търговските и митническите договорености за британската граница с Ирландия.

В петък Мей коментира, че преговорите за Brexit с ЕС са в безизходица, като отправи предизвикателство към блока да излезе със собствен план.

Повече за коментара на британския министър-председател и обвиненията, които отправи към ЕС, вижте на Investor.bg

Последни новини
Още от Новини от света