Обсъжданията за лидерството на Мей отклоняват вниманието от значимото

Британският премиер е пред разцепление на партията си

 Снимка: Will Oliver/Pool via Bloomberg Снимка: Will Oliver/Pool via Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей признава, че се дразни от дебатите за лидерството й, докато текат трудните преговори за Brexit, предаде Асошиейтед прес.
В интервю за Би Би Си, което е планирано за излъчване в понеделник, Мей изразява загриженост за бъдещето на Великобритания, а не за своето собствено, във връзка с преговорите за излизането на страната от ЕС.
Мей е изправена пред разцепление в своята Консервативна партия, където някои влиятелни представители предпочитат по-твърда раздяла с ЕС от тази, която предлага тя. Във вторник вечерта около 50 хардлайнери се срещнаха да обсъдят евентуалното й сваляне. В интервюто Мей казва, че обсъжданията на лидерството й отклоняват вниманието от по-важните неща.

"Дразня се малко, но дебатите не са моето бъдеще. Тези дебати касаят бъдещето на хората във Великобритания и бъдещето на Великобритания. Върху това съм съсредоточена и всички би трябвало да сме съсредоточени върху това", заявява тя. Мей разкритикува бившия външен министър Борис Джонсън, който през юли подаде оставка в знак на протест срещу плана й да се запазят някои тесни връзки с ЕС след Brexit.

Последни новини
Още от Новини от света