Air France губи по 25 млн. евро на ден заради стачката

Не можем да изпълним исканията на стачкуващите, твърди главният изпълнителен директор на Air France-KLM

Снимка: Christoph Morin/Bloomberg Снимка: Christoph Morin/Bloomberg

Стачката в Air France струва на компанията около 25 млн. евро на ден. Това твърди главният изпълнителен директор на Air France-KLM Жан-Марк Янайлак в интервю за френското радио RTL, цитирано от Ройтерс.

В същото време той отново подчертава, че концернът не може да изпълни исканията на стачкуващи служители за увеличаване на заплатите с 6%, тъй като това ще изложи на опасност бъдещето на авиокомпанията.

„Ако се откажем от настоящото заплащане, можем да компрометираме шансовете на Air France да продължи да бъде водеща международна компания, каквато е към момента", допъва Жан-Марк Янайлак.

„Въпреки значителната печалба на компанията в размер на 600 млн. евро трябва да намерим баланс между признаването на работата на нашите служители и направените от нас инвестиции, за да сме подготвени да се изправим пред конкуренцията", посочва още директорът на авиокомпанията. Все пак той успокоява стачкуващите служители, като потвърди, че има няколко „предложения на масата на преговори".

„Тези предложения засягат предимно самолетните пилоти, като са постигнати редица споразумения с тях", заключи Жан-Марк Янайлак.

 

Последни новини
Още от Новини от света