Wall Street стартира сесията волатилно

Индексите са напът да отчетат сериозни седмични понижения

Сградата на борсата в Ню Йорк. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Сградата на борсата в Ню Йорк. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Индексите на Wall Street отвориха петъчната сесеия с разнопосочни волатилни движения, които се дължат на поредния епизод от търговската сага между САЩ и Китай, съобщава Investor.bg.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones, който в последната търговия се раздели с над 700 пункта от стойността си, се движи на зелена територия с ръст от 0,37% до 24 046,15 пункта. В рамките на индекса най-добре се представят книжата на Boeing и Cisco, които поскъпват съответно с 1,54% и 1,11%.

Широкият показател S&P 500 се повишава с 0,18% до 2648,58 пункта.

Технологичният измерител Nasdaq обаче се придвижва в посока надолу с 0,12% до 7158,32 пункта.

Така или иначе обаче за момента индексите са напът да отчетат сериозни седмични понижения, отбелязва CNBC.

Акциите на най-големия производител на обувки в света Nike поскъпват с 3,5%, след като компанията обяви, че очаква биснесът ѝ в Северна Америка да се върне към растеж през втората половина на годината, съобщи Ройтерс.

Книжата на Micron Technology поевтиняват с над 6%, въпреки че в четвъртък компанията отчете по-добри от очакваното тримесечни резултати.

Технологичният индекс .SPLRCT загуби повече от 5,3% от стойността си в последните четири дни вследствие на проблемите, свързани със защитата на личните данни във Facebook. Книжата на социалната мрежа тръгнаха нагоре след отварянето на сесията с 0,49%.

Компанията за съхранение на данни Dropbox ще направи своя дългоочакван дебют на фондовата борса, след като сложи цена на акциите над вече и без това увеличения ценови сегмент по-рано през тази седмица.

Последни новини
Още от Новини от света