Храни от цял свят по улиците на Пном Пен

Дейвид Инглес от Bloomberg ни представя разнообразната и все по-скъпа храна, която се продава по улиците на Пном Пен

Дейвид Инглес, Bloomberg: Няма нищо необичайно в нуделите, приготвяни по улиците на Пном Пен. Странното са видът нудели и цената им. Купа рамен струва повече от пет долара. Според камбоджанските стандарти това е японска храна на токийски цени. Но си струва.

Сомбат Йем, уличен продавач:

Когато клиентите идват за първи път, за да си купят храна, винаги казват, че е много вкусно. За тях е нещо различно, нещо, което не са опитвали досега. И когато я опитат, казват, че е вкусна и ще дойдат пак.

Ян Лин, гид „Eat Cambodia”:

Колкото по-космополитен става Пном Пен, виждаме все по-различни видове храна, които навлизат в Камбоджа. Мисля, че можете да опитате храна от цял свят в самия Пном Пен – от гръцка до мексиканска храна, американска храна – всичко, което можете да откриете в ресторантите, сега можем да си купим и на улицата.

Дейвид Инглес, Bloomberg: Докато Пном Пен приветства непознати нови храни, все още се бори с познат, стар проблем, а именно – ужасния трафик. Затова някои успешни ресторанти следват примера от традиционните колички за храна и пренасят кухнята до клиентите.

Още по темата

Мервин Чин, собственик на „Bubbles”

Както се казва, ако не могат да дойдат при теб, ти трябва да отидеш при тях. В Камбоджа все често се наблюдава тенденция храните и напитките да стават мобилни и по-достъпни за масите.

Дейвид Инглес, Bloomberg: Ресторант Bubbles”вече има една действаща количка и две запланувани. Твърде вероятно е скоро към него да се присъединят още много конкуренти.

 

Последни новини
Още от Новини от света