Tesla представя Model X

Tesla очаква през 2015 да продаде 50-55 000 електромобила

Илон Мъск, CEO на Tesla Motors Inc. излиза от Model X (SUV) във Фримънт, Калифорния на 29 септември, 2015 Илон Мъск, CEO на Tesla Motors Inc. излиза от Model X (SUV) във Фримънт, Калифорния на 29 септември, 2015

Бети Лау отразява събитието за телевизия Bloomberg от Fremont Factory, Калифорния

След като премиерата беше отлагана няколко пъти Tesla представи своя SUV Мodel X във фабриката си във Фримънт, Калифорния на 30 септември 2015.

В присъствието на 1000 фенове Елон Мъск, изпълнителният директор на Tesla, представи първите 6 електрически автомобила от нова гама.

За тази кола се говореше доста заради повдигащите се като крила врати, 17 тонколони с перфектно качество на звука, системите за сигурност и системата за филтриране на въздуха.

Версията P90D с турбо опция развива 100 километра в час само за 3,2 секунди.

Цената е 142 хиляди долара.

Model X SUV и Model X седан са двата крайъгълни камъка за Елон Мъск, на базата на които той се надява, че ще успее да наложи успешно на масовия пазар по-евтиния Model 3.

С тази по-евтина версия на електрическата кола Мъск се надява да трансформира автомобилния пазар.

Мъск каза, че е много вероятно Model X да е по-привлекателен за жените. Той очаква половината купувачи да са жени и половината мъже. За сравнение при Model S купувачите са 30% жени и 70% мъже.

През първата половина на годината Tesla са продали малко под 22 хиляди коли и прогнозират, че с Model X през 2015 ще продадат до 50-55 хиляди автомобила.

Последни новини
Още от Новини от света