Повече от 66 000 души в Китай са заразени с коронавирус

Броят на смъртните случаи е нараснал до 1523

Снимка: Justin Chin/Bloomberg Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Броят на потвърдените инфекции и смъртни случаи на коронавирус в Китай отново се е увеличил. Китайската здравна комисия публикува най-актуалните данни в събота, потвърждаващи 143 нови смъртни случая и 2641 инфекции в цялата страна, пише германското издание Die Zeit.

Според официалната информация 1523 души са починали от коронавируса в континентален Китай, а 66 492 души са заразили. Около 600 нови носители на заболяването са потвърдени в останалата част от света.

Още по темата

Китайската столица Пекин затегна мерките си срещу разпространението на болестта в петък. Хората, които се връщат в Пекин, сега трябва да бъдат поставени под карантина в продължение на 14 дни или у дома, или в специални центрове, сочи официално изявление. Правни последици застрашават тези, които не спазват изискванията. Няма обаче допълнителна информация за това как трябва да се приложи изолацията.

Преди това властите предупредиха, че коронавирусът може да се разпространи, ако хората се върнат на работа след китайските новогодишни празници, които бяха удължени поради епидемията.

Последни новини
Още от Нотификации