Сирия съобщи за израелски бомбардировки

В сирийската столица Дамаск избухнаха няколко експлозии от Израел

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Сирия твърди, че е била жертва на поредица престрелки. Сирийските системи за противовъздушна отбрана са парирали "вражески цели" от Израел в петък, съобщи сирийската информационна агенция Sana, позовавайки се на части от армията, предава германският седмичник Die Zeit.

Сирийската държавна телевизия отрази случващото се. Очевидци съобщиха, че на запад от столицата Дамаск е изстреляна ракета.

Сана съобщи и за силна експлозия около столицата. Опозиционната сирийска обсерватория за (SOHR) обяви, че са избухнали три взрива югозападно от Дамаск в петък.

Ставаше дума за израелски нападения върху региона Кисвах, където се намират оръжейният арсенал на Иран и "Хизбула", заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на ситуираната в Великобритания обсерватория.

Израел вече е извършил стотици въздушни удари към сирийска територия, най-вече срещу цели на Иран, свързани със сирийския лидер Башар Асад, и ливанската "Хизбула".

Атаките се извършват в период на засилено напрежение между Иран и израелския съюзник САЩ. Преди една година САЩ отпаднаха  от ядрената сделка с Иран. Техеран обяви миналата седмица, че вече няма да изпълнява определени условия, наложени от споразумението, и заплаши да предприеме по-нататъшни действия в рамките на 60 дни.

Последни новини
Още от Нотификации