Nvidia ще купи производителя на чипове Mellanox за близо $7 млрд.

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg Technology, за Nvidia, Tesla и Apple

Изпълнителният директор на Nvidia Йен-Хсун Хуанг; Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Изпълнителният директор на Nvidia Йен-Хсун Хуанг; Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира водещите технологични заглавия.

Nvidia се съгласи да купи производителя на чипове Mellanox, като това ще е най-голямата ѝ покупка някога. Сделката за израелския производител е на стойност малко под 7 млрд. долара. Очаква се ходът да подпомогне тласъка на Nvidia към растящия пазар за компоненти за центрове за данни и да отговори на нуждите от по-голяма процесорна мощ по мрежите.

Илон Мъск преустановява затварянето на част от магазините на Tesla. Вместо това производителят ще увеличи средните цени на колите с около 3% и ще остави работещи някои магазини. Ходът идва дни, след като Tesla предупреди анализаторите, обявявайки, че ще затвори повечето си физически магазини и ще премине изцяло на продажби онлайн.

Вече има покани за събитието на Apple, което ще се проведе на 25-ти март. Очаква се производителят на iPhone да представи видео услуга за излъчване на оригинално съдържание, както и нов премиум план за абонамент към списания. Новата услуга ще съчетае разработени или финансирани от Apple телевизионни сериали и филми с възможността за абонамент към съдържание от доставчици като Starz. Видео услугата цели да се конкурира с предложения на Netflix и Amazon.

 

Последни новини
Още от Новини