Рекламата и пандемията според BBDO, част 1

Андрю Робъртсън, главен изпълнителен директор на BBDO Worldwide

Пандемията от коронавирус доведе до разместване в рекламните платформи, а телевизионните гиганти имат двуцифрен спад през второто тримесечие. Онлайн рекламата расте с рекордни темпове.

"Всички рекламисти незабавно натиснаха бутона „пауза“, докато се опитват да решат какво трябва да направят", каза Андрю Робъртсън в интервю за Аликс Стийл от Bloomberg.

"Тези, които останаха имат по-високи хонорари отколкото преди.  Рекламират се стрийминг услуги, марки на игри и всеки бизнес, който е добър в електронната търговия, което не е изненадващо. Тези, които излязоха от пазара са всички свързани с пътувания или луксозни стоки, което също не е изненадващо.

Още по темата

Замислете се колко реклами виждате обикновено на премиерите на филми, каквито в момента няма. Освен това продажбите на автомобили са се понижили значително, защото за хората е трудно да излязат и да пазаруват коли.

От друга страна, има признаци, че налице е повишено търсене, което ще се прояви веднага щом хората могат да натиснат газта. Всички останали категории попадат някъде между тези две крайности", каза директорът на BBDO Worldwide.

Последни новини
Още от Начало