Facebook не бърза да връща служителите в офиса

Шерил Сандбърг, г лавен оперативен директор на Facebook

Ние знаем какво правим. Опитваме се да пазим служителите си. Бяхме една от първите компании, които започнахме да ги пращаме да работят от дома. Вече казахме, че искаме да сме една от последните, които ще се върнат в офиса, защото искаме да дадем възможност на служителите ни да имат възможно най-голяма безопасност.

Знаем, че искаме да запазим основните ни служители, които са много малък процент от екипа ни възможно в най-безопасни условия.

Това означава, че всички останали трябва да си стоят у дома.

Знаем, че ще следваме много консервативни указания по въпроса за пространството, от което хората ще имат нужда на работа.

И знаем още, че ще продължим да се учим.

 

Искаме да дадем продукти на света, които да помогнат. Някои от тях са изненадващи. Ще ви дам пример.

Преди няколко седмици пуснахме набиране на фондове за малки фирми. Имахме и преди набиране на финансиране за НПО и за хора. Но ако ме бяхте попитали преди няколко месеца дали бихме пуснали набиране на фондове за малкия бизнес, дори нямаше да сме мислили за това.

Но хората искат да помагат на местния бизнес да оцелее. Затова пуснахме набиране на средства. Целта ни е да привлечем всички чудесни хора, които имаме във Facebook, които работят упорито и да представим продукти, които да помогнат да хората до останат свързани и за малкия бизнес да оцелее в тази криза.

Интервю на Емили Чен от Bloomberg Technology, Сан Франциско.

Последни новини
Още от Начало