Тръмп насърчи отварянето на Тесла - Част 2

Ед Лъдлоу, Bloomberg

Тесла направи оплакване или поне този иск, който подаде през уикенда бе че решението на окръжните власти в Аламеда да не й разреши да продължи производството си, което те пуснаха така или иначе, пречи на текущия процес и е против щата и федералните свободи, дадени на Тесла, като бизнес от съществена необходимост.

В петък губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм позволи да започне производството в някои части на щата, но подчерта че местните власти, сред които и окръг Аламеда, могат да продължат с ограниченията, ако смятат че са необходими. Правният проблем тук е в това, че окръг Аламеда каза че Тесла може да започне основната си  оперативна дейност, което означава че работниците, които могат трябва да останат да работят от къщи, а всякаква дейност във фабриката трябва да се поддържа на минимално ниво.

И това е конфликта тук. В Туитър Илон Мъск казва, че има разрешение от щата Калифорния. Но според казаното от губернатора Гавин Нюсъм и документите на окръг Аламеда, това не е така. Но едновременно с нарушението, Тесла е в процес на преговори с окръжните власти. Тя представи нов план за започване на работа. Водят преговори с окръжните власти за осигуряване безопасността на работниците.

Основният аргумент на Илон Мъск е, че ако на другите производители в САЩ бъде позволено на отворят в други щати и в щата Калифорния, защо на Тесла не е позволено това днес? И той цитира опита на Тесла в Китай. Заводът им в Шанхай беше затворен за известен период заради вируса и можаха да го отворят успешно. 

 

Последни новини
Още от Начало