Свързаността е жизненоважна: Фрайз от Liberty, част 2

Майк Фрайз, директор на Liberty Global

Всяка държава се справя различно.

До голяма степен това отвори очите на регулаторите и правителството, че доставчиците им на широколентов интернет и мобилни услуги са инфраструктура, която е критично важна и съществено необходима.

Така че не вярвам, че някой днес ще иска да накаже или по някакъв начин да направи по-трудно разработването на инфраструктура от следващо поколение. Тъкмо обратното. Опитват се да го направят по-лесно, да гарантират че компаниите имат необходимите ресурси и спектър от услуги, които им трябват, за да предоставят дори по-добри, по-бързи и по-надеждни услуги.

Още по темата

Принципно ако погледнем цената на широколентовия интернет днес спрямо това което беше преди 10-15 години или дори преди пет години, ни предлагаме средно във Великобритания 150 мегабита в секунда средна скорост, за която клиентите ни плащат и получават днес за нашите продукти, които не са сериозно по-скъпи от тогава, когато получаваха 5-10 Mbps.

Така че цената за мегабит е паднала осезаемо и качеството на услугите е станало единствено по-добро.

Виждам че тази тенденция продължава, защото трябва да е така.

Пазарът е конкурентен.

Ще се конкурираме с Бритиш Телеком, Водафон, Скай. Затова тази комбинация трябва да постави клиентите на първо място. А това не се прави по принцип през такава година. Знаете че определянето на цената също е голяма част от това.

Последни новини
Още от Начало