Фаучи се тревожи за общностите

Въпросите на сенатор Пати Мъри, член на комисията по здраве, образование, труд и пенсии към д-р Фаучи

Сенатор Пати Мъри, член на комисията по здраве, образование, труд и пенсии: Кое е най-важното ви послание към общностите и щатите, които отварят отново, въпреки че експертите по обществено здраве ни предупреждават, че още е прекалено рано? Какви са последиците?

Антъни Фаучи, Националния институт по алергия и инфекциозни болести:  Благодаря за въпроса, сенатор Мъри. Както съм казвал многократно публично, ние разработихме насоки за безопасното отваряне на американската икономика. И в тях има  няколко етапа, като първоначалният зависи от динамиката на заразата в определен регион, щат, град или район. Това ще определи скоростта и мащаба, с който се връщаме към нормалното.

Изразявал съм опасенията си многократно. И ако динамиката на заразата в определен район е такава, че ако в продължение на 14 дни се отчита постоянен спад на болните, той ще ви позволи да преминете към 1 фаза. А ако бъдат изпълнени условията на първата фаза, може да преминем към втора и трета фаза.

Опасявам се, че ако някои градове, щати или райони прескочат условията без да ги изпълнят и предварително отворят без да разполагат с инфраструктурата, да реагират ефективно и ефикасно – се страхувам, че това ще доведе до леки скокове на заразените, които ще се превърнат в огнища.

Ето защо много ясно заявих, че тези насоки трябва да се спазват възможно най-стриктно, защото са обмислени много внимателно и с ясни очертания.  

 

Последни новини
Още от Начало