Хората търсят игри: Zynga

Франк Гибо, директор на Zynga

В момента хората търсят убежище у дома си и докато са под карантина прибягват до игри, както никога преди.

Намират игрите за невероятно ангажиращи вниманието им и убежище от стреса на пандемията. Но в същото време и вероятно по-важното е, че това е наистина добър начин да останат социално свързани с приятели и семейство.

Всъщност така се премахва социалното дистанциране между хората в момента. Някои от тенденциите, които наблюдавахме през първото ни тримесечие, което беше нормално като представяне, но това което стана бе че към края на март започнахме да виждаме прояви на ефекта на изолацията.

Видяхме големи скокове на потребителите, в броя на игрите за ден, в това колко често и колко дълго играят хората. И това се задържа все така силно през април.

Много голямо нарастване на потребителите повсеместно през април, в целия ни портфейл и при много от игрите. Както споменахте, търсят се безплатни игри и потребители са предимно движени от нежелание за купуване, но също така имаме значителен рекламен бизнес. И към края на март, също както видяхте при Фейсбук, Туитър и Гугъл имаше известно свиване при цената на хиляда импресии.

Леко падна, но за щастие при гейминг бизнеса можем да компенсираме част от тези загуби, чрез удължаване на кривите на потреблението на игрите ни, в резултат на което имаше по-малък ефект върху рекламния ни бизнес и потенциално повече чисти мрежи за игра.

Последни новини
Още от Начало