Тръмп: Мисията не е изпълнена

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че мисията срещу коронавируса не е завършена все още. Той обяви разпускане на работната група за борба със заразата и каза, е нужно да се сформира група за рестартиране на икономиката.

На репортерски въпрос по време на брифинг Тръмп каза:

"Мисията е изпълнена, когато това свърши. Не бих казал това изобщо".

Още по темата

"Помагаме на много държави, но проблема с респираторите е разрешен, така че нямаме нужда от това. Сега имаме различен проблем – комбинация от безопасност и отваряне.

Така че ще сформираме различна група. Но това което направи работната група – мисля че всеки, ако е честен, мисля че работата която свършихме с тестването може би скоро ще надмине дори работата, която свършихме с респираторите.

Хората дори не могат да повярват. Оня ден разговаряхме по телефона с губернаторите. Майк Пенс трябваше да се обади на всички 50 губернатори, и те казаха че това е най-добрия разговор досега. Работим заедно с тях.

Имат всичко, което им е нужно. А ако го нямат или не им е необходимо или ако не могат да го намерят на място, знаят че ние имаме запаси и сме готови и можем да го дадем. Например, няма да ни трябват, но от седмици имаме 10 хиляди респиратори разположени на различни места. Ако хората купят респиратори, готови сме да ги изпратим, ако са им необходими. Както стана в Детройт или на други места в страната.

Мисля че Майк Пенс и работната група свършиха страхотна работа. Но сега търсим малко по-различна форма и тя безопасност и отваряне. Вероятно за това ще сформираме различна група.

 

 

Последни новини
Още от Начало