Тръмп е уверен, че САЩ тестват достатъчно

Доналд Тръмп, президент на САЩ

В продължение на няколко седмици моята администрация насърчаваше губернаторите да разширяват капацитета на тестване в щатите, защото както сте разбрали, ние имаме огромен капацитет за тестване.

Преди седмица предоставихме на всеки губернатор списък с имена, адреси и телефонни номера на лаборатории, в които могат да намерят допълнителни тестове в своя щат.

В рамките на 48 часа, броят на тестовете извършени в цялата страна започна да скача рязко нагоре.

Само в събота бяха обявени повече от 200 хиляди резултата от тестове, което е огромен брой, по-голям отколкото във всяка друга страна по света за много по-дълъг период.

Брой, който е увеличение спрямо по-рано този месец, когато тествахме грубо около 100 хиляди на ден.

Така че сме надминали броя повече от двойно и ще го удвоим отново съвсем скоро.

Продължаваме бързо да разширяваме капацитета си и сме уверени че сме извършили  достатъчно тестване, за да започнем процеса по отварянето. Искаме страната ни да отвори.

А тестването няма да бъде никакъв проблем. Всъщност ще бъде един от големите активи, които имаме.

Днес обявяваме допълнителни насоки за тестване, за да информираме щатите, които разработват своите планове за поетапно и много безопасно отваряне. Планът описва как щатите трябва да отключат пълния си капацитет и да разширят платформата си за тестване, да установят системи за мониторинг, за да предотвратят местни епидемии и да извършат проследяване на контакти.

Всичко е готово. Другите страни се обаждат, за да разберат какво правим и как го правим и им помагаме с тестването. Също както направихме и с респираторите.

Дадох разпореждане на "Medicare" да направи по-лесно тестването за възрастните, а също и на аптеките, тъй като както знаете сега разрешаваме на аптеките да извършват тестване. Ще отворим и други центрове за тестване, но включването на аптеките в тестването е много важно. Също така, отправяме молба към правителството да направи същото със своята програма за медицинска помощ, така че това е много важно.

Разпростираме пълната мощ и сила на федералното правителство, за да помогнем на щатите, на градовете, на местните правителства да приключат бързо с тази ужасна чума. В момента в страната ни има огромна енергия, каквато хората не са виждали отдавна. Дух, какъвто не са виждали.

И се справяме много добре, много добре. Като се има пред вид какво се случи на нас и на другите, това е нещо което светът не е виждал от много отдавна.

Последни новини
Още от Начало