Възстановяване на бизнеса и индустрията в Ню Йорк след пандемията

Интервю на Дейвид Уестин от Bloomberg с Кати Хокул - Част 2

Връщането на хората на работа, отварянето на бизнесите и заработването на промишлеността трябва да стане на етапи: 

"Първата вълна ще са хората, които вече са имали коронавируса, излекували са се и отново са здрави. И хората, които са изградили антитела. Ще го знаем със сигурност, ако можем да направим обширно тестване. Трябва да стигнем до този момент, за да може да се чувстваме уверени, а не просто да имаме понижаваща тенденция, която отново ще се покачи, както е станало в предишни епидемии.

Например при испанския грип от 1918 г. Не искаме да имаме 6-месечен феномен, както е станало тогава и сме изгубили 60 хиляди нюйоркчани. Трябва да сме много активни и да предотвратим този сценарий, благодарение на стъпките които губернатор Куомо е предприел и други щати ни последваха. Но трябва също така да говорим за това какво ще е нужно, за да заработят отделните индустрии.

В допълнение към това, Дейвид, като председател на всички щатски регионални съвети по икономическо развитие съм силно фокусирана върху надзора на икономическото развитие. Вече се свързах с щатските търговски камари, регионални представители на индустриите и разговаряхме как стартираме икономиката, след като започнем да работим с пълна сила. Защото ще има множество малки бизнеси, които просто няма да оцелеят, ако не могат да получат помощта на федералното правителство. Те имат нужда от спасяване сега или ще загинат завинаги."

Последни новини
Още от Начало