Банките и безработицата в САЩ, част 1

Майк Майо, старши банков анализатор в Wells Fargo Securities


Банките предстои да преживеят стрес тест, за който се подготвяха от десетилетие и ако успеят, това може да оправдае повторното даване на по-висок рейтинг. Но първо ще минат през ад относно печалбите.

Никоя голяма банка не е имунизирана срещу отрицателното въздействие на по-високата безработица и по-ниските лихвени проценти. А сега имаме доста загуби – от два до три пъти. Печалбите са може би наполовина за период от две години.

Очаквайте отрицателните насоки, когато излязат отчетите на банките следващата седмица. Междувременно американското правителство има гаргантюанската задача да накара стимулите да заработят, като дадат точните пари на точните места,  в точния момент. Това никога не е правено преди, така че това са уникални времена. Обявената безработица вероятно ще надхвърли нивото от световната финансова криза.

Надеждата е, че правителствените усилия ще омекотят удара като ще поемат 15 % безработица и ще направят така, че да се усеща като 10% . Така че изразът „усещане за“ безработицата ще има по-голямо значение за банките.

Вижте и втора част на видеото.

Последни новини
Още от Начало