Пенс: Американците да не се тревожат за цената на лечението

Майк Пенс, вицепрезидент на САЩ

Президентството има този приоритет: никой американец не бива да се притеснява за цената на тестването за коронавируса.

Работим ежедневно в посока на това никой американец да не се притеснява и за цената на лечението. На този етап екипът към Белия дом за вирусното тестване работи по предложение, с което ще предложи на президента да използва част от 100 милиарда долара, които отпускаме  на болниците, за директна компенсация на болниците за всяко лечение на короновирусен американски пациент без здравна застраховка.

Като се избистрят детайлите, президентът ще вземе окончателно решение.

Утре очакваме официално съобщение. Но президентът беше пределно ясен, че не искаме никой американец да се притеснява за цената на тестването или за цената на лечението си.

Увеличихме покритията по програмата Medicaid, увеличихме покритията по националната програма Medicare. Медицинските застрахователни дружества в цялата страна, включително Blue Cross, днес обявиха, че всичките им членове ще разширят всичките съвместни плащания на коронавирусно лечение.

А за тези около 30 и няколко милиона неосигурени американци, президентът разпореди на специалния екип за тестване да намери начин, трябва да знаете, че ще намерим начин да се заплати лечението Ви. Президентът ще се погрижи за това и ще го обяви официално утре.

 

Последни новини
Още от Начало