Мичиган, Кънектикът, Индиана са следващите горещи точки

Дебора Брикс, координатор на екипа за борба с коронавируса към Белия дом

Има два щата с 35% положителни тестове – Ню Йорк и Ню Джърси. Това доказва категорично, че те са двете горещи точки.

В Луизиана положителните тестове са 26%, в Мичиган, Кънектикът, Индиана, Джорджия и Илинойс са с 15% положителни тестове – това са следващите горещи точки.

Колорадо, окръг Колумбия, Роуд Айлънд и Масачузетс са с 13% положителни тестове.

Значителен брой от щатите все още са под 10%, тоест всички, които не споменах.

Калифорния и Вашингтон остават стабилни с 8% заболели.

Има подобрение в тестването, правят се повече тестове като процентът на отрицателните тестове е висок в щатите, които не са горещи точки, което им позволява по-мащабно наблюдение и ограничаване на епидемията.

Приоритет е предоставянето на бързи тестове в тези райони, които нямат същия достъп до здравни услуги: индианските общности, общинските здравни институции, общинските болници и държавните лаборатории. Те ще започнат да ги прилагат и така ще поведат провежданото наблюдение.

Знаем, че хората чакат тези тестове, а те чакат защото, когато в тези райони... кривата стана твърде стръмна, ние отдадохме приоритет на хората, чието решение за прилагане на тестовете и критично за здравните грижи. Затова приоритет бяха болниците, приоритет бяха лекарите, сестрите и работниците от първа линия.

Това означава, че ако сте минали през пропускателен пункт, или сте отишли при лекаря си тестът ви може и да е забавен. Опитвам се да ви разясня как използваме данните на много базисно ниво.

 

Последни новини
Още от Начало