Уолстрийт ветеранът, който "надуши" как да събираме данни за пандемията - Част 1

Майкъл Луис, колумнист в Bloomberg Opinion казва, че е намерил някой, който предлага нов начин за събиране и прилагане на данните, свързани с пандемията на коронавирус.

Майкъл Луис разказва, за своя разговор с Питър Хенкок, бивш отговорник по риска в J. P. Morgan и неговия новаторски начин, по който можем да събираме и прилагаме данните за пандемията от коронавиус. Хенкок е видял писмо на двама водещи британски специалисти по уши, нос, гърло публикувано преди няколко дни.

В него те обясняват преобладаващ странен симптом при заразените с коронавирус. Симптомът е пълна загуба на обонянието. Лекарите работят заедно с други колеги по света върху доклад, който ще публикуват в американското списание по медицина The Journal of American Medicine. В доклада те се опитват да разберат какъв процент от хората, които имат коронавирус загубват обонянието си. Това са някъде между 30 – 60% и  са изчислили, че около 80% от хората, които загубват обонянието си в момента вероятно имат вируса.

Така че това предполага две неща за Питър Хенкок. Едното е – може да се използва като съвсем суров диагностичен инструмент. Ако това ви се случи, изолирайте се. Това е симптом, който се появява и може да бъде от водещите симптоми. И е симтпом, който се появява, когато никакви други не са налични. А второто нещо е, че според него това може да се използва като данни. Ако имаме достатъчно хора, които съобщават за загуба на обонянието, това може да ни послужи като карта за вируса, която сега не можем да направим, защото нямаме тестове. 

Вижте втора част на видеото.

Последни новини
Още от Начало