Противоречивите послания на Тръмп и д-р Фаучи

Антъни Фаучи, национален консултант по имунология на САЩ

Няма доказателства, че хидроксихлорохинът може да се използва за профилактика срещу COVID–19, запита журналист д-р Антъни Фаучи, национален консултант по имунология на САЩ по време на брифинг с президента Тръмп.

"Не, отговорът е не. Информацията, на която се позовавате в този случай, е смехотворна. Това не е проведено като контролирано клинично изпитание. Следователно не може да се правят никакви окончателни заключения по въпроса".

Президентът Доналд Тръмп каза точно обратното - че е видял "много впечатляващи неща". Според него лекарството е било предписвано на болни от малария е и било силно ефикасно.

"Президентът изпитва оптимизъм за нещо, има добро предчувствие за него. Това, което аз казвам, е, че е възможно да бъде ефикасно. Не казвам, че не може. Но като учен, практическото му приложение трябва да го направим така, че то да достигне до хората, които се нуждаят от надеждата, че ще проработи. Като същевременно събираме данни, които безспорно да докажат безапелационната му ефикасност и безопасност в случаите на COVID–19", каза д-р Фаучи.

 

Последни новини
Още от Начало