Неизвестността при Covid-19 плаши

Джей Джейкъбс, ръководител Изследвания и старшивицепрезидент Global X ETFs

"Това е сигурно най-лошото, което съм виждал в кариерата си", каза Скот Майнард от Guggenheim Investments. "Много неща са минали през главата ми: срив на фондовия пазар през 1987, финансовата криза.. но това има потенциала да се превърне в нещо изключително сериозно".

Според Джей Джейкъбс, ръководител Изследвания и старшивицепрезидент Global X ETFs Майнард преувеличава, за него ситуацията не е така драматична, но проблемът е в това, че не може да се планира.

"Тук тревогата е от неизвестността. Никой не знае кога ще свърши.. И точно несигурността вреди най-силно в момента на финансовите пазари", каза Джейкъбс.

Той очаква технологичният сектор да се възползва от новите възможности, свързани с ограниченията за пътуване и излизане.

"Това може да стане много голям позитив за сектора. Можем да го наречем икономика под домашно наблюдение. Представете си как ще прави левъридж на интернет за социални медии, за срещи, видео, хората ще купуват повече неща онлайн. Ще се забавляват с видеоигри и е-спортове".

Последни новини
Още от Начало