Кои са петте най-скъпи градове в света

Азия води в класацията на Julius Baer

Julius Baer Group направи класация на най-скъпите градове в света за луксозни продукти и услуги – от жилища до уиски и дамски чанти.

Високите местни данъци правят Рио де Жанейро, вторият най-голям град в Бразилия най-скъп в 5 от 18 категории в Global Wealth and Lifestyle Report 2020, публикуван през януари 2020г.

Водена от увеличаващия се брой богати хора, които променят горния сегмент на луксозния пазар в света, Азия е дом на трите най-скъпи градове в света, Хонконг, Шанхай и Токио. Но след като потребителите все повече поставят на първо място устойчивостта, пазарът на лукс се очаква да се променя още в следващите години, пише Julius Baer Group.

Американските градове заемат второто място, водени от Ню Йорк /на четвърто място в света/, а Ванкувър прави заявка за най-достъпния в региона с 21-о място.

Европейските страни предлагат най-добра стойност, водени от Лондон /7-о място/, а най-изгодните градове за водене на луксозен живот са Барселона /24-о място/ и Франкфурт /26-о/.

Потребителите от по-малко развитите страни в Азия и Латинска Америка проявяват склонност да плащат повече за продукти от отговорни компании, защото пряко усещат негативните ефекти от бързия икономически ръст и защото доверието в местните брандове не е високо.

Последни новини
Още от Начало