Джонсън спечели мощен мандат

Борис Джонсън, премиер на Великобритания

 

Из речта на Борис Джонсън след избирането му за член на парламента от Ъксбридж и Южен Райслип.

"Да осъществим Брекзит и не само това, но да обединим тази страна, да я поведем напред и да се фокусираме върху приоритетите на британския народ и преди всичко върху Националната Здравна Служба. И да, ще наемем 50 хиляди нови медицински сестри и 60 хиляди нови лични лекари и ще построим 40 нови болници. 

И с гордост можа да кажа, че една от тези болници ще бъде точно тук в Ъксбридж и Южен Райслип. И съм благодарен, още веднъж изказвам благодарност на хората от Ъксбридж и Южен Райслип за това, че ме върнаха, за да Ви служа. 

За мен е абсолютна привилегия да върша тази работа и да работя за Вас. И благодаря на общината, на всички които работиха така усилено цяла вечер да броят за нас, благодаря на колегите - кандидати, в цялата им слава, Лорд Бъкетхед и други, простете ако пропусна някой. Но преди всичко искам да благодаря на народа на тази страна за това, че се отзоваха да гласуват на избори през декември. Въпреки че не искахме са ги свикваме, но се оказа че са исторически избори.

Това сега ни дава, на новото ни правителство, възможността да уважим демократичната воля на британския народ. Да променим тази страна към по-добро и да освободим потенциала на целия народ на страната. Това е, което ще направим сега и ако имаме достатъчно късмет да бъдем върнати на власт и ако резултатите са такива, каквито показват изходните анкети (екзит половете), то тази работа ще започне утре. Благодаря много на всички! Въпреки че би трябвало да кажа не утре, а днес!

Благодаря много на всички! Благодаря Ви! "

Последни новини
Още от Начало