Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху сделката за F-16

Дебатите в пленарната зала бяха за цената на изтребителите и условията за придобиването им

F-16 на ВВС на Сингапур в Кайлакунда, Индия. 28 ноември 2017. Photographer: Anindito Mukherjee/Bloomberg F-16 на ВВС на Сингапур в Кайлакунда, Индия. 28 ноември 2017. Photographer: Anindito Mukherjee/Bloomberg

Със 128 гласа Народното събрание гласува повторно закона за ратификация на четирите договора за закупуване, оборудване, поддръжка и услуги на изтребителите F-16 Block 70, върху който президентът Румен Радев наложи вето. "За" ратификацията бяха 91 депутати от ГЕРБ, 11 от "Обединени патриоти", 24 от ДПС, двама независими.

"Против" договорите гласуваха общо 73-ма народни представители, от които 61 от БСП, шестима от "Воля", шестима от "Обединени патриоти". Въздържаха се трима народни представители – от ОП.

Още по темата

При разискването по наложеното от президента Румен Радев вето върху договорите за покупка на изтребителите F-16 Румен Гечев от БСП предложи покупката на самолетите да се обсъди отново заради цената на изтребителите. Депутатът от левицата я определи като изключително висока, както и че сделката крие скрити разходи.

Повече по темата вижте в Investor.bg

Последни новини
Още от Начало