Тръмп: Никоя сделка не е окончателна, докато не се срещнем със Си Дзинпин

Очаква се по-късно днес Тръмп и китайският вицепремиер Лу Хъ да проведат съвместна среща

Снимка: static.independent.co.uk Снимка: static.independent.co.uk

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че преговорите между Вашингтон и Пекин, чийто пореден кръг приключва в четвъртък, протичат нормално, но никоя сделка няма да е финална, преди той да се срещне с китайския си колега Си Дзинпин. Това пише Investor.bg.

„Срещите вървят добре, с добри намерения и дух и от двете страни“, написа Тръмп в туит. „Никоя сделка няма да е окончателна, докато моят приятел Си (Дзинпин) и аз не се срещнем в близкото бъдеще, за да обсъдим и договорим някои от отдавнашните и трудни точки“, посочи още той, цитиран от Bloomberg.

Американският търговски представител Робърт Лайтайзър ще води преговорите за Вашингтон във втория им ден в четвъртък. От страна на Пекин първи в делегацията е китайският вицепремиер Лу Хъ. Това са и дискусиите на най-високо ниво от началото на декември, когато Тръмп и Си Дзинпин проведоха среща и договориха 90-дневно примирие, в рамките на което трябва да бъде постигнато трайно споразумение.

Очаква се по-късно днес Тръмп и Лу Хъ да проведат съвместна среща.

По думите на американския президент той и китайският представител се опитват да постигнат „пълна сделка, неоставяйки нищо нерешено“.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Начало