Новият Ford Focus ще има технология за разпознаване на дупките по пътя

Досега с такава технология можеха да се похвалят само моделите Mondeo, Galaxy и S-MAX

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Представеното през пролетта четвърто поколение на Ford Focus ще започне да се предлага на европейските пазари по-късно това лято. Тези дни стана известно, че хечбекът е обзаведен с технологията за разпознаване на дупките по пътя, с каквато досега можеха да се похвалят моделите Mondeo, Galaxy и S-MAX, пише Automedia.bg.

С помощта на новата система, шофирането на Ford Focus 4 по лошите пътища ще стане по-меко и безопасно. Тя ще се предлага опционално и включва адаптивни амортисьори и 12 сензори, които ще могат да идентифицират дупките на пътя, преди автомобилът да им "налети".

При разпознаване на дупка, системата прави съответния амортисьор колкото е възможно по-твърд, като по този начин колелото не влиза толкова дълбоко в нея и я преминава с по-малко удари. Първият пазар за новата опция ще бъде Великобритания, където тя ще се предага за 650 паунда (740 евро).

Четвъртото поколение на Ford Focus дебютира през април. Автомобилът е изграден върху новата модулна платформа C2, разработена от европейските специалисти на американската марка. 

Повече автомобилни новини вижте на Automedia.bg.

Последни новини
Още от Начало