Пловдивският икономически форум дискутира най-актуалните теми в Европа

Цветин Филипов, репортер на Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 21.06.2018

Днес бе открит първият Пловдивски икономически форум, организиран от Делфийския икономически форум в Атина и Център за либерални стратегии в София. Министър-председателят Бойко Борисов, който откри форума, отбеляза, че той е естествено продължение на Делфийския икономически форум, който се проведе през март в Гърция. Целта му е да се определят и оценят предизвикателствата и възможностите за икономическия растеж в Европа.

„Пловдивският икономически форум не дебатира само икономиката, а по-скоро проблеми, които по някакъв начин могат да попаднат и в икономическия сегмент. Днес стана въпрос за сигурността, евроинтеграцията, европейската общност, бъдещето на Западни Балкани, за последните преговорни процеси между Гърция и Македония“, поясни Цветин Филипов, репортер на Bloomberg TV Bulgaria, който присъства на форума.

През първия ден са присъствали и много чуждестранни гости, като Софи Макльоклин, която е била част от кандидат-президентската кампания на Еманюел Макрон. Друг гост бе и  Димитрис Куркула, бивш външен министър на Гърция, както и лорд Франсис Мауде, бивш търговски министър на Обединеното кралство. Интервюта с част от гостите очаквайте в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Цветин Филипов поясни още, че са разгледани теми като Европейския банков съюз, геополитиката в региона, Европейския енергиен съюз, както и перспективите, които стоят пред Западните Балкани.

Утре ще се говори за формирането на капитали и развитието в България. Ще бъде обърнато внимание на съдебната система, корупцията, ще се говори много за регионално и икономическо развитие, заплахите по отношение на демографските процеси, както и възможностите на технологиите.

Повече вижте във видео материала. 

 

Последни новини
Още от Начало