Всеки бизнес трябва да има социален елемент в себе си

Росица Митова, съосновател на Farmhopping, Бизнес среща, 19.06.2018

Росица Митова, съосновател на Farmhopping. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Росица Митова, съосновател на Farmhopping. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 

Farmhopping е онлайн платформа, която свързва малките фермери с крайните клиенти. Идеята за създаването на платформата дошла от това, да се направи връзката между фермата и крайният потребител. "Винаги ме е привличала идеята да помагаш на някого чрез работата си. Вярвам, че всеки един бизнес трябва да има социален елемент в себе си“.Това сподели Росица Митова, съосновател на Farmhopping, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Променяйки първоначалната си идея установихме, че това, което наистина липсва и това, което търсят потребителите е истинска храна, директно производителите“. Производителите нямали достъп до този пазар и неща като маркетинг, логистика и обратна връзка отнемали доста време. „Така установихме, че там ние може да бъде много полезни“.

В момента Farmhopping работи с 250 производители, а качеството гарантират по няколко начина. „При нас фермите сами управляват профилите си – качват снимки, описание на продуктите и цените си. Когато получим запитване от ферма, наш колега отива да провери на място, да се запознае с фермера и да провери отговарят ли продуктите“.

След като фермата е качена на платформата, всеки един клиент може да оцени продуктите, които си поръчва, а изненадващи проверки на фермите и тестове на случаен принцип на продуктите могат да се направят във всеки един момент.

„Много разчитам на обратната връзка от потребителите. На нашата платформа Вашият коментар и оценка може да стигнат до всички потребители, които искат да закупят даден продукт“, пояснява съоснователката и добавя, че имат планове да разширят дейността си и в Европа, както и да отворят магазини из страната, които да бъдат отдавани на франчайз.

„Избрахме идеята за франчайз не само от бизнес гледна точка, но и от лична гледна точка – заради етноса на компанията. За нас е важно да подпомагаме хората, а така може да подпомогнем предприемачите с малък и среден бизнес“.

Повече очаквайте във видео материала. 

Последни новини
Още от Начало