Туризмът в Черна гора задминава този в Гърция

Николай Кръстев, водещ в Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 15.06.2018

Черна гора непрекъснато бележи ръст в туристическия си сектор, защото той е основното, на което тя залага през последните години, тъй като осъзнава, че това е секторът, който може да я направи по-популярна и разпознаваема, а и да допринесе към бюджета на страната. Това коментира Николай Кръстев, водещ в Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Има увеличение на чартърните полети на туристите, които пристигат в Черна гора, като само за първите месец и половина от началото на туристическия сезон, който започва по-рано там, има 10% увеличение. „Ако се запази тази тенденция, би било доста добре за летния туризъм в страната от една страна, от друга за чартърния туризъм“, коментира Николай Кръстев.

Кръстев сподели още, че в последните няколко месеца се забелязва, че Черна гора не е готова да бъде дестинация за всеки, а иска да се позиционира в наистина висок клас дестинация. Според него ако съпоставим Черна гора и Гърция, южната ни съседка би изгубила. „Ако в Черна гора искате да си вземете шезлонг за 10 дни към към вашата туристическа оферта, с парите за шезлонга може да изкарате близо 10 дни в Гърция“.

През последните три години Черна гора бележи много голям ръст на привличането на круизи и круизни туристи, като по думите на Николай Кръстев това дава основание на черногорското министерство на туризма да казва, че страната е предпочитана дестинация за европейските и световните туристи“. Кръстев сподели и опита си от разговори с различни министри на туризма в Черна гора, които имат интерес да развиват отношения в сферата на туризма в България.

„От една страна казват, че има какво да научат от нас. От друга страна заявяват, че искат да участваме заедно, с общи туристически продукти, на световния туристически пазар“.

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от Начало