Промени в платформата на Twitter ще улеснят достъпа на потребителите до новини

Функцията за откриване на новини на Twitter ще бъде организирана по теми

Труден период за Twitter Труден период за Twitter

Twitter обяви промени в своята платформа, чрез които потребителите ще могат по-лесно да намират и следват големи събития и новини, съобщава Investor.bg, позовавайки се на CNBC.

Twitter, която се бори със забавянето на растежа на броя нови потребители на платформата си, посочва, че идеята хората да следват по-лесно различни теми, интереси и събития в Twitter е една от причините тя да успее да привлече повече потребители през първото тримесечие.

През април Twitter успя да надмине прогнозите за броя активни потребители, който достигна 336 млн. при 6% темп на растеж на годишна база.

Oбявените тази сряда промени ще станат достъпни в САЩ през следващите няколко месеца за потребителите на мобилните операционни системи iOS и Android.

Сега потребителите трябва първо да намерят акаунти или хаштагове по темата, за да открият новините, които ги интересуват. Социалната мрежа иска да направи този процес много по-интуитивен.

Функцията за откриване на новини на Twitter ще бъде организирана по теми, вместо по тип съдържание, а компанията експериментира с табове за теми за по-персонализирано преживяване. Таймлайнът също ще бъде променен.

Функцията „Happening now”, представена миналата година, ще бъде разширена, за да включва туитове за извънредни и персонализирани новини.

Освен това Twitter готви известия, които да включват туитове от определени потребители по определени теми, които са интересни на всеки отделен потребител. Разбира се, известията могат да бъдат спирани.

Не на последно място - „Moments” също ще получи нов облик.  

Последни новини
Още от Начало