Филиал на CK Asset Holdings купи централата на UBS в Лондон

Сделката е на стойност 1 млрд. паунда

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Централата на швейцарската банка UBS в Лондон беше продадена на имотната компания, основана от хонконгския магнат Ли Ка-шин, на цена от 1 млрд. паунда (1,13 млрд. евро), съобщава Investor.bg, позовавайки се на Financial Times.

Британската имотна компания British Land и сингапурския суверенен фонд GIC информираха, че са продали централата на UBS на филиал на компанията CK Asset Holdings. Това е поредната сделка с офис сграда за 1 млрд. паунда в британската столица.

В 13-етажния небостъргач в лондонското Сити се намира централата за глобално инвестиционно банкиране на швейцарската банка.

Сделката идва след миналогодишните трансакции на стойност над 1 млрд. паунда за небостъргачите Walkie-Talkie и Cheesegrater, продадени на китайски купувачи. Търсенето на трофейни офис сгради в Лондон продължава въпреки гласуването за напускане на ЕС.

Новият собственик на централата на UBS очаква доходност от 3,95%, разкри запознат източник. Продавачите са били консултирани от CBRE.

“Сградата на улица Broadgate е прекрасен качествен актив с висококачествени наематели и сме щастливи от тази инвестиция“, заяви Джералд Ма, член на управляващия комитет на CK Asset Holdings.

Ли Ка-шин, един от най-известните магнати в Хонконг, предаде юздите в компаниите си CK Asset и CK Hutchison Holdings на сина си Виктор Ли тази година.

Последни новини
Още от Начало