Срещата на върха е обещаващо начало

Мая Бонева, журналист, Светът е бизнес, 12.06.2018

Срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун е едно много обещаващо начало и силно предизвикателство за двамата главнокомандващи. Предизвикателство, защото ако образно казано имаше една стена между изтока и запада, то от сега нататък се отварят нови стени. Това каза  журналистът Мая Бонева, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

Според журналистът Ким Чен-ун е постигнал много по-концентрирано своите цели, като е успял да спечели много голямо признание и да избяга от сянката си.

„Каквито и да са усилията на всички от екипа му, неговият принос е много голям, защото, когато дойде преди 6 години на власт разчисти своя път“.

По думите му и позицията на Тръмп е да отправи послания към своите последователи и партньори, които са останали смутени от това как той с лека ръка пренебрегна един изключително важен форум, за да отиде на друг не по-малко такъв.

„Според мен, с декларацията, която подписаха, става дума за официализиране на процеса, който би трябвало да протече. От тук нататък идва трудното – да отдадем необходимото уважение към Китай, който изигра изключително голяма роля. Освен това трябва да кажем, че президента на Южна Корея направи огромна стъпка. Ясно е, че след тази среща Корея ще плати доста. Най-малкото формално, защото в края на годината изтича договорът между САЩ и Южна Корея за издръжката на американските войници на територията на Южна Корея“.

Повече вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Начало