Amazon Key отключва умния ви дом за куриера

Коментар: Марк Гърман, Bloomberg News

Аmazon обяви нова услуга, чрез която ще доставя продукти вече и до вътрешността на домакинства, абонирани за премиум услугите Amazon Prime. 

В основата на предложението са новите устройства Amazon Key In-Home ($250) и Amazon Cloud Cam ($120). Те са необходимо условие за осъществяването на доставка до антрето на дома с помощта на електронно отключване.

Купувачите могат да следят процеса на доставка в специално приложение, като получават известия и видео от интериорната камера в дома си, която „знае“, че трябва да е насочена към електронно-отключващата се врата.

От компанията уточняват, че използват криптиран процес на идентификация, даващ достъп единствено на определения за доставката куриер до съответния дом, в заявения час. Услугата стартира в 37 града в Щатите от 8 ноември, като постепенно ще се разшири и до други пазари.

Amazon планира да разшири възможностите на услугата си, включвайки след време доверени компании за почистване на домове, разхождане на кучета и прочее, предава Bloomberg.

Последни новини
Още от Начало