Рей Далио: САЩ сега е като през 1937

Основателят и шеф на Bridgewater отправя съвет към Тръмп


Рей Далио e основател и шеф на най-големия хедж фонд в света - Bridgewater Associates, менажиращ активи на стойност $160 милиарда. Освен като филантроп, Далио е известен и със своите наблюдения и предписания, сумарно известни като "Принципите". 

В интервю пред Bloomberg, топ-мениджърът изказа мнения за управлението на САЩ.
 

Мисля, че периода, в който сме сега много ми напомня на 1937 – правя именно тази аналогия понеже е след финансовата криза. От 1929 до 1932 година в Щатите се печатаха много много пари, подобно на периода 2009-2010.

Цените на активите се увеличиха, лихвите паднаха до нула. Отвори се пропаст между богати и бедни, от която произтече популизма. Аналогично на сега. Централната банка започна да затяга паричната политика, след което имаше популизъм, спад на фондовия пазар и конфликти.

Какво бих посъветвал американския президент? Бих го посъветвал да се опита да се справя по-умело с конфликтите, да обединява хората, да не настройва противостоящи си групи към конфронтация, да се стреми към меритокрация на вземането на решения за да може да се вземат най-добрите решения.

 

Последни новини
Още от Акценти