Европейски медийни доставчици обединяват усилия, бранят приходи

Рекламодатели търсят ново поколение потребителски данни

Във видеото:  Коментар на Ребека Пенти, Bloomberg News


Онлайн рекламата се очаква да детронира телевизионната реклама тази година - JPMorgan прогнозира, че най-голямото перо в глобалното харчене за реклама ще бъде това на интернет, предаде Bloomberg.

В САЩ това надминаване се случи още миналата година, когато разходите за онлайн реклами подскочиха с 22% достигайки рекордните $72.5 милиарда, в сравнение с $69 милиарда за TV реклами.

В опит да забавят офанзивата на Google и Facebook, няколко европейски ефирни медии се съюзяват с цел да доставят по-детайлна и широкообхватна информация за своите зрители на рекламодателите. 


Немската ProSiebenSat.1 Media обединява сили с Television Francaise 1 и италианската Mediaset в областта на телевизионните видео-реклами в онлайн среда. Във Франция, SFR Group и канал M6 на Metropole Television се сближават с дигитални издатели, продуцентски копании и сайтове за електронно пазаруване.

Във Великобритания, конкурентните доставчици на сателитна телевизия Virgin Media и Sky обединяват досегашните си и бъдещи данни за потребителите защото така могат да предложат на рекламодателите повече информация, позволяваща по-добре таргетирани реклами.

Най-голямата рекламна агенция в света, WPP, потвърди за Bloomberg, че Google е водещото място за рекламите на нейните клиенти и каза, че Facebook може скоро да заеме позиция номер 2.

 

Последни новини
Още от Начало