Airbnb вижда в Азия най-големите възможности

Коментар на Нейтън Блечарцик, съосновател и главен стратегически директор на Airbnb

Във видеото коментар на Нейтън Блечарцик, съосновател и главен стратегически директор на Airbnb относно реакцията на компанията след Шарлотсвил, стратегията на Airbnb за Азия и конкуренцията в Китай.

Относно случилото се миналата седмица в Шарлотсвил, Вирджиния, Блечарцик коментира:
"Омразата от миналата седмица беше шокираща. Мисията на Airbnb винаги е била да обединява хората, да насърчава приобщаването и разбирателството. Когато разбрахме, че се планира среща през уикенда на привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса в Airbnb жилища в Шарлотсвил, предприехме незабавни действия да отменим тези резервации и да блокираме съответните потребители от платформата."

"В Сингапур и Австралия ние сме много популярни. Може би сме най-известни в тези страни. В последно време инвестираме доста в Китай. Китайските туристи пътуват по целия свят. Там е най-бързо растящият сегмент. Те са туристите, които харчат най-много за международни пътувания", отбеляза той относно стратегията на компанията на азиатския пазар.

По думите на Блечарцик, конкуренцията на Airbnb в Китай е "фокусирана основно към пътувания вътре в страната".  
"Традиционно ние сме насочени към международните пътувания, което ни прави силни. Ние представяме Airbnb като средство китайците да опознаят света. Имаме вече 4 млн. домове в 191 страни. Нито един от местните ни конкуренти в Китай няма такъв мащаб", допълни той.

 

 

Последни новини
Още от Новини