Зукърбърг ухажва Китайския интернет регулатор и бизнес

Коментар на Том Макензи, Bloomberg News

Марк Зукърбърг се среща с президента Си Дзинпин и тогавашния тогавашния шеф на държавна служба за интернета и информацията, Лу Уей. Септември 2015 Марк Зукърбърг се среща с президента Си Дзинпин и тогавашния тогавашния шеф на държавна служба за интернета и информацията, Лу Уей. Септември 2015

New York Times разкри в края на миналата седмица, че Facebook е пусналa в Китай приложение, което е функционално еднакво с платформата им за споделяне на снимки "Moments". Без да коментират приложението директно, от компанията обобщиха, че се опитват да опознаят китайския пазар, където интернет потребителите наброяват 700 милиона.

Достъпът до Facebook е блокиран на територията на континентален Китай през 2009, а от миналия месец и приложението за общуване WhatsApp е отчасти блокирано. Google, Twitter, YouTube, Instagram и сайтовете на повечето световни медии (NYT, WSJ, BBC, Bloomberg) също са блокирани, като държавната интернет цензура не важи само на територията на Хонконг заради специалния му статут.

Verge цитира служител на Facebook, който споделя, че "компанията посвещава време на разбирането и научаването на нови неща за Китай по различни начини. Сега сме фокусирани върху това да помагаме на китайски разработчици и бизнеси да се разрастват извън страната използвайки нашата платформа за реклами." 

 

Последни новини
Още от Начало