Тръмп под обстрел заради Шарлотсвил

Коментар на Рос Красни, Bloomberg News

Във видеото: Коментар на Рос Красни, Bloomberg News за безредиците в Шарлотсвил, Вирджиния през изминалия уикенд и реакцията на президента на САЩ, Доналд Тръмп.

"Видяхме няколко законодатели от републиканската партия, обикновено подкрепящи Тръмп, включително сенатор Кори Гарднър от Колорадо, една от основните фигури в партията, да излязат с остри критики към президента. Успоредно със степента, в която Тръмп губи подкрепа от съпартиийците си, законодателните му цели стават по-трудни за осъществяване. 
Дори Антъни Скарамучи, бивш директор „Комуникации“, бе смутен и обяви днес: „той трябваше да каже повече“. Мисля, че тезата на критиците на Тръмп е, че той не е бил ясен. Днес Белият дом излезе със заявление, според което Тръмп осъжда привържениците на теорията за превъзходството на бялата раса, но явно хората просто искат да го чуят от неговата уста", коментира Рос Красни.

Красни коментира и заявленията на Тръмп в петък относно евентуална възможност за военни действия и във Венецуела: "Това изненада доста хора, и през последните дни по същия начин наблюдавахме отстъпление".

"Изглежда, че има някакъв проблем по отношение на яснотата и последователността на посланията, идващи от Белия дом", заключи тя.

 

Последни новини
Още от Новини