Facebook подсича Youtube със собствена платформа

"Watch" цели да гледаме епизодично видеосъдържание във FB по по-социален начин

Илюстриращ скриншот: TechCrunch. 11.08.2017 Илюстриращ скриншот: TechCrunch. 11.08.2017Във видеото: Коментар на Сара Фрайър, Bloomberg Technology
 

Facebook обяви вчера, че ще даде достъп на някои свои потребители до ново онлайн пространство за гледане на няколкоминутни видеа, създадени специално и ексклузивно за платформата, пише TechCrunch.

Видео-платформата "Watch" ("Гледай") ще се намира сред останалите приложения на сайта на социалната мрежа и ще има специфични социални функционалности, които ще превърнат гледането на видео в споделено изживяване.

Продуктовият директор на Facebook казва вчера в интервю за Bloomberg, че "потребителите ще влизат във Facebook все по-често за да гледат видеа и да ги споделят и коментират с приятели."

След като и вторият по големина технологичен исполин се включва във видео-пространството, усилията на множество медийни компании, които инвестират все повече в онлайн видеосъдържание, може би ще се окажат оправдани с оглед примамливите приходи от реклама, пише WSJ.  

Синият гигант ще дели приходите от реклама от новата си видео услуга 55 на 45 в полза на медийните партньори, сред които са NBA, Natural Geographic, Billboard и NASA. Forbes за 18 от 24те обявени засега предавания.

Компанията обяви, че ще даде достъп до Watch на още потребители и видео-творци в скоро време, като пускането на хъба за масовия потребител ще се случи първо в САЩ и след това в други държави.

Последни новини
Още от Начало